top of page

Hajunpoistot & Desinfioinnit

Hajunpoisto- ja desinfiointikäsittelyissä rakenteissa ja niiden pinnalla olevat mikrobit ja hajumolekyylit poistetaan. Mikään käyttämistämme aineista ei sisällä haitalliseksi todettuja yhdisteitä!

Kokemuksella
Lyhyellä aikataululla
Kohdekohtaisesti
Raportoiden

Suoritamme desinfiointi- ja hajunpoistokäsittelyjä suurista liikekiinteistöistä ja halleista aina autoihin ja pieneen irtaimistoon. Tarjoamme monia erilaisia menetelmiä, kuten

  • kuivasavumenetelmä

  • märkäsumu / aerosolimenetelmä                                                            

  • pisaramenetelmä

  • otsonoinnit

  • kiinteärae

  • ionisointi

 

Käsittelyillä pystytään tehokkaasti poistamaan;

  • homeen / mikrobien hajut ("maakellarimainen")

  • eläinten hajut

  • tupakan hajut

  • kalman hajut

 

Käytännössä suuremmissa määrin käytössä ovat enää kemialliset menetelmät, koska desinfiointiaineiden ja menetelmien kehityttyä ovat nämä kemialliset menetelmät vähentäneet reilusti esimerkiksi vielä 90- luvulla tiiviissä käytössä olleen otsonoinnin. Uusien tekniikkojen avulla pystytään desinfioimaan ja poistamaan hajut rakenteen sisästäkin. Lisäksi ne eivät kuluta materiaalia otsonin tapaan.

 

Vaikka hajunpoistoja ja desinfiointeja suoritetaan usein samankaltaisilla menetelmillä on syytä ymmärtää niiden välinen ero. Hajunpoistossa pyritään poistamaan ja muokkaamaan sisäilmassa ja sisäpinnoilla olevia hajumolekyylejä sillä tavalla että sisäilmasta saataisiin hajuton. Hajunpoistot ovatkin erittäin käteviä esimerkiksi savunhajun yms. poistoon.

Erilaisilla desinfiointimenetelmillä pystytään tuhoamaan syvälläkin eri rakenteissa olevat mikrobit. On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät desinfiointimenetelmät kuitenkaan korvaa purku / uusintatöitä, vaan täydentävät ja ikään kuin viimeistelevät laadukkaan vahinkosaneerauksen. Desinfiointi suoritetaan vasta purettujen vaurioituneiden rakenteiden ympäröiville runkorakenteille, jolloin ympäröiviin rakenteisiin mahdollisesti tarttuneet mikrobikasvustot pystytään poistamaan. Useimmiten desinfiointi onkin syytä suorittaa purkutöiden yhteydessä ennen korjaustöiden aloittamista.

Uutiset

Jos olet kiinnostunut palveluistamme tai haluat tietää lisää,     

Käsittelyjen varoajat

Desinfiointi ja hajunpoisto- ominaisuuksien parantamiseksi useimmissa käsittelyissä muutamme desinfiointiaineen pisarakokoa niin että nestemäinen desinfiointiaine hajoaa märkäsumuksi tai kuivasavuksi. Pienen pisarakoon ansiosta desinfiointiaine tunkeutuu paremman rakenteisiin desinfioiden koko rakennetta paremmin.

Tälläisissä käsittelyissä desinfiointiaineitta jää "leijailemaan" ilmaan ja tästä syystä käsiteltävistä tiloista täytyy poistua käsittelyjen varoaikojen ajaksi. Tyypillisin varoaika on 24 tuntia, joten käsittelyajankohta on sovittava etukäteen niin että asukkaiden on mahdollista poistua tiloista 1 vuorokauden ajaksi.

bottom of page